AMASYA / MERZİFON - Merzifon Şehit Kubilay Er İmam Hatip Ortaokulu

Eyl

Okulumuz 8. Sınıf öğrenci velilerimizle 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı ilk buluşmamızı gerçekleştirerek değerlendirme toplantımızı gerçekleştirdik.

Haz

2022-2023 Eğitim öğretim yılında 8.sınıflarımızın mezuniyet törenini okulumuz bahçesinde gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz mezuniyetlerini kep atarak ve mezuniyet pastalarını keserek doyasıya kutladılar. Bundan sonraki eğitim- öğretim hayatlarında öğrencilerimize başarılar dileriz.

Haz

Türkçe Öğretmenimiz Bilal  UZUN ‘ un önderliğinde 12/06/2023 Pazartesi günü okulumuz  Nurettin Topçu  Z- Kütüphanesi’nde “şiir gecesi “ programı gerçekleştirildi. Bu güzel etkinlik için emek veren tüm öğrencilerimize  ve programa katılan tüm velilerimize teşekkür ediyoruz.

May

Öğretmenlerimizle birlikte; Yenilikçi çalışmalar, robotik kodlama, STEM, TÜBİTAK projeleri, Erasmus, e-Twinning ulusal ve uluslararası hibe programları inceleyerek değerlendirdik.

Tübitak 4006A Bilim Fuarına 20 projeyle başvurduk ve projeleri değerlendirdik.

May

Okumuz öğrencileri ile öğle arası, bisiklet turu yapıldı. Ayrıca okulumuz 8. Sınıf öğrencileri ile Çorum Sıklık Tabiat Parkına piknik organizasyonu gerçekleştirildi. Yapılan piknik etkinliğinde, parkta bulunan oyun alanları aktif kullanıldı ve yapılacak tüm ikram ve hizmetlerde öğrencilere aktif görevler verilerek sorumluluk alma ve bilinç kazandırılmak amaçlandı.

May

Okulumuz Kültür, Edebiyat ve Kütüphanecilik Kulübümüzün hazırladığı "Bir Konu, Bir Konuk" adlı söyleşimizin bu haftaki konukları yazar ve karikatüristlerden Mehmet SELÇUK ( Resim Öğretmeni / Karikatürist ), Savaş ÜNLÜ ( Türkçe Öğretmeni / Yazar) ve Ali ŞUR hocalarımız.

May

Merzifon 6.Kitap Fuarı için ilçemize gelen yazar ve karikatüristlerden Mehmet SELÇUK ( Resim Öğretmeni / Karikatürist ), Savaş ÜNLÜ ( Türkçe Öğretmeni / Yazar) ve Ali ŞUR hocalarımız  Türkçe Öğretmenimiz  Bilal  UZUN ' un davetiyle okulumuzu gelip  okulumuzda bir söyleşi gerçekleştirdiler.Değerli  konuklarımıza samimi söyleşi için teşekkür ederiz.

Nis

“ Doğa, insan olmadan da yaşar, ama insan doğa yok olduktan sonra yaşayamaz” (Paul İrliş)

Biz 6/C sınıfı olarak  “Doğamız, Su Kirliliği ve Önemi” konularında bilinç oluşturmak, konuya dikkat çekmek amacıyla okulumuz da bir çalışma gerçekleştirdik. Bize emanet olarak verilen doğamıza ve çevremize karşı sorumluluk duygusuyla ve emanet bilinciyle hareket etmek durumundayız. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Bu anlamlı çalışmalarından dolayı 6/C sınıfını öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

“ Kitap ruha ilaçtır.

Gençlerini kitapla beslemeyen milletlerin sonu acıdır.” Der düşünürler.

Bu anlayışla sene başında Okul idaresi ve Türkçe öğretmenlerinin işbirliğiyle “Kitap Okuma” yarışması düzenlenmiştir. 20.03.2023 tarihinde yapılan sınavda çoktan seçmeli 40 soru sorulmuş ve dereceye giren öğrencilerimiz ödüllerini yapılan törende almışlardır.  Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür eder, öğrencilerimize de başarılar dileriz.

Mrt

Ramazan ayı farkındalığı oluşturmak için okulumuz 1.kat koridorunda Ramazan köşesi oluşturularak öğrencilerimizin kullanımına sunuldu. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür eder, Herkese Hayırlı Ramazanlar dileriz.

Mrt

11.03.2023 Cumartesi günü Amasyada gerçekleştirilen Genç Bilaller Ezan Okuma yarışmasında okulumuzu temsil eden 7.Sınıf öğrencimiz Süleyman MUSLU Amasya il 1.si olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Şbt

Öğrencilerimiz  müftülüğümüzle işbirliği halinde merzifonumuzun farklı camilerinde Kuran-ı Kerim okuma etkinliği gerçekleştirmektedir.

Şbt

27.02.2023 Pazartesi saat:16:00'da okulumuz öğretmenler odasında, Bilşim Teknolojileri öğretmeni tarafından "Güvenli İnternet Kullanımı" konulu seminer okulumuz öğretmenlerine verilmiştir.

Şbt

Okul müzik öğretmeni Özlem ARSLAN ve Din Kültürü Öğretmeni Murat Dursun yönetiminde 6.Sınıflarda ilahi grupları oluşturuldu. Öğrenciler akıllı tahtada yansıyan ilahileri öğrenip koro halinde söylediler.

Şbt

Meslek dersi öğretmenlerince hazırlanan ayet ve hadisler okul giriş katında bulunan LCD ekranda bir hafta boyunca öğrencilerin ve velilerin gösterimine sunuldu. Ayet ve hadislerle ilgili Peygamberimizin Hayatı dersinde açıklamalarda bulunuldu. Öğrenciler teneffüslerde dikkatli bir şekilde ekran üzerinde bulunan ayet ve hadisleri okuyarak ilgi uyandırıldı.